perjantai 31. maaliskuuta 2017

Piipaapiipaa

Aloitimme viikon sisältä, sillä olimme sopineet toisen päiväkotiryhmän kanssa tilojen vaihdosta. Olikin mukavaa päästä sisäleikkeihin, vaikka ulkona paistava aurinko myös houkutteli. 
Keskiviikko oli eskarilaisten hartaasti odottama päivä -saatiin ne omat kirjastokortit!
Torstai oli yhtä odotettu, sillä pääsimme vierailulle paloasemalle. Hienosti jaksoivat Sudenmarjat kuunnella lähes tunnin verran tietoa paloautoista ja palokunnan erilaisista töistä. Ja kaikki opittu tietysti testattiin käytännössä omassa metsässä. Loppuviikon pienet palomiehet ja palonaiset sammuttivat tulipaloja pitkin metsää ja muistivat hyvin, että piti olla yksi palopäällikkö ja jokaisella oli oma tehtävä. Myös savusukeltajat olivat Sudenmarjojen palokunnassa erikseen koulutettuja. Happipulloja vaihdetaan välillä ja palopaikalla pitää edetä kontaten, kun alhaalla on vähiten savua.

Yhteispelillä syntynyt auto.

Kotileikissä oli jokaisella oma rooli.

Pia ja Pate kertomassa kirjaston eri tiloista.

Jostain pitäisi löytyä aarre...

Kaikki Sudenmarjojen eskarilaiset suorittivat lukupassin ja saivat lukudiplomin ja ne kirjastokortit.

Sirkustemppuja.

Paloautoista löytyi valtava määrä erilaisia työkaluja. Ne vesipyssytkin oli aika painavia.

Savusukeltaja varusteissaan. Saimme kokeilla happilaitteiden painoa -ihan vielä ei kannata haaveilla savusukeltajan ammatista, sillä useimmat saivat pullon juuri ja juuri nostettua lattialta.

Savusukeltajat kohteessa.

Neulahuovutimme kengänkorkolappuja. Nämä tulevat kaikkien päiväkotilaisten yhteiseen taideteokseen, joka on myöhemmin ihailtavissa kirjastossa.

Linnunpöntöt valmistuivat ja yksi riitti myös omaan metsään. Sitä jo kävi tarkastamassa sinitiainen ja talitiainen, saa nähdä kenelle koti kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti